Edward Stulp, fractievoorzitter Gemeentebelangen Eemsdelta.
Edward Stulp, fractievoorzitter Gemeentebelangen Eemsdelta.

Fractievoorzitter Gemeentebelangen Eemsdelta aangehouden voor mishandeling

Algemeen

SPIJK - Edward Stulp, fractievoorzitter van Gemeentebelangen Eemsdelta, is door de politie aangehouden in verband met mishandeling. In zijn woonplaats Spijk zou hij met een tennisracket op een dorpsgenoot hebben ingeslagen. 

Het voorval had zaterdag plaats op het tenniscomplex Oldencate in Spijk. Na afloop van een toernooi met barbecue zagen omstanders hoe Stulp op het terras een man tot bloedens toe bewerkte met het racket. Volgens het slachtoffer werd hij meermalen op het hoofd en in de nek geraakt. De man moest zich onder doktersbehandeling stellen en liep vermoedelijk een hersenschudding op.

Stulp en het slachtoffer kennen elkaar vanwege hun betrokkenheid bij voetbalvereniging Poolster, waar de politicus een aantal jaren voorzitter was. Daar is hoogoplopende onenigheid ontstaan over de te volgen koers en eisten leden zijn vertrek. Stulp heeft verklaard dat hij en zijn gezin als gevolg van de affaire bij Poolster de afgelopen drie jaar zijn gepest en bedreigd. Hij denkt dat dit een rol heeft gespeeld bij de mishandeling, waarvan hij zegt zich helemaal niets te kunnen herinneren. Stulp heeft laten weten een totale blackout te hebben gehad. Hij zat naar eigen zeggen in de tenniskantine, voelde zich niet zo goed en ging naar het toilet met het plan om daarna naar huis te gaan. Stulp zegt dat zijn herinnering daarna een zwart gat is, totdat hij thuis werd afgehaald door de politie in verband met de gebeurtenissen. 

Stulp zal zich medio januari voor de rechter moeten verantwoorden voor de gebeurtenissen. De gevolgen voor zijn politieke carrière zijn onzeker, maar een strafrechtelijke veroordeling zou zijn werk als raadslid ernstig bemoeilijken. Burgemeester Ben Visser heeft laten weten zich uitgebreid te zullen laten voorlichten over de gebeurtenissen om daarna met Stulp in gesprek te gaan.