De Nicolaïkerk in Appingedam (foto Netty van der Deen-Flikkema).
De Nicolaïkerk in Appingedam (foto Netty van der Deen-Flikkema).

Feest van de Geest-expositie van Joke Schepers in Nicolaïkerk

Algemeen

APPINGEDAM - In de Nicolaïkerk in Appingedam start op Hemelvaartsdag 9 mei 13.00 uur een expositie van Joke Schepers. De tentoonstelling is onderdeel van het landelijke kunstevenement ‘Feest van de Geest’.

Feest van de Geest duurt tot en met tweede pinksterdag 20 mei. Bij dit tweejaarlijkse evenement exposeren kunstenaars met diverse achtergronden hun werken in monumentale en moderne kerkgebouwen. Dit jaar is het thema: ‘Troost’.

Bij de opening van haar expositie in de Nicolaïkerk geeft Joke Schepers uitleg over haar installatie en er is gelegenheid haar kunstwerk binnen gaan en te ervaren. Tevens is de kerk zelf te bewonderen.

De Nicolaïkerk is vast geopend van woensdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Daarnaast is bezoek  aan de expositie mogelijk op zondag 12 mei en eerste en tweede pinksterdag 19 en 20 mei van 13.00 tot 17.00 uur. Wie Joke Schepers persoonlijk wil ontmoeten, kan in de Nicolaïkerk terecht op 9, 11, 12, 18, 19 en 20 mei.

Meer informatie over het Feest van de Geest in de regio Groningen en Noord-Drenthe is te vinden op feestvandegeest.nl/gnd. Alle meewerkende kerken zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. 

Tijdens het Feest van de Geest zullen in de Nicolaïkerk ook foto’s van gemeenteleden te zien zijn die het thema ‘Troost’ belichten vanuit persoonlijk perspectief. Op pinkstermorgen 19 mei wordt vanaf om 9.30 uur een speciale kerkdienst gehouden rond het kunstwerk en het thema ‘Troost’ naar het model van een Thomasviering.