Ook Wat Aans komt naar het Bevrijdingsfeest in Farmsum.
Ook Wat Aans komt naar het Bevrijdingsfeest in Farmsum.

Farmsum pakt op 5 mei weer uit met groot Bevrijdingsfeest

Algemeen

FARMSUM - Farmsum is zondag 5 mei weer het toneel van een groot Bevrijdingsfeest. Op en rond het Pijpplein worden bezoekers van 10.00 tot 17.00 uur getrakteerd op een uitgebreid programma.

De gehele dag is er een vlooienmarkt met braderie. Tevens is de monumentale Farmsumer Kerk te bezichtigen. Een feest is pas echt feestelijk als er ook het nodige muzikale vertier is. Ook wat dit betreft komt de organiserende stichting met een serie aansprekende optredens. Een topsfeer is verzekerd met de bijdragen van Kleintje Mina, Duo Dubbelfris, El Jackson en Wat Aans. 

Kleintje Mina is de streetband van muziekvereniging Koningin Wilhelmina. De veertien leden spelen bekende meezinghits van Jan Smit, Mart Hoogkamer, Donny, John de Bever enzovoort. 

Duo Dubbelfris brengt een zeer breed repertoire, dat gaat van Bruce Springsteen tot Nederlandstalig en eigen nummers. Ze staan garant voor feest. Hetzelfde geldt voor het Groninger duo EL Jackson, dat uitblinkt met een repertoire met veel country en rock & roll hits. Op en top Gronings is Wat Aans, de muziekformatie die naam gemaakt heeft met aanstekelijke tracks die blijven hangen en dus worden meegezongen.

De organisatie van het bevrijdingsfeest is in handen van de Stichting Werkgroep 5 mei Viering. Die heeft de aanwonenden van het Pijpplein inmiddels verzocht om hun auto zaterdagavond al op een andere plek te parkeren. Het gaat om de Koestraat, de Borgshof, de Lindeboomstraat en het stukje Molenstraat vanaf het Pijpplein tot de Dijkstraat. Deze straten zullen zondag vanaf 6.00 tot 17.00 uur gebruikt worden voor het Bevrijdingsfeest.