Afbeelding

Dodenherdenking op 4 mei in Siddeburen

Algemeen

SIDDEBUREN - De dodenherdenking op 4 mei in Siddeburen begint om 18.55 uur met een samenkomst in de Hervormde Kerk.

Anita Selen-Boonstra houdt een toespraak over de oorlogservaringen van haar familie. Zij is betrokken bij het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen (OVCG) en kleindochter van Dirk Boonstra. Haar grootvader was tijdens de oorlog politieman in Grijpskerk. Hij werd naar een concentratiekamp gestuurd, omdat hij weigerde aan de Jodenvervolging mee te werken. Verder wordt er medewerking verleend door het koor Popkorn uit Siddeburen. Twee leerlingen van de beide basisscholen zullen een gedicht voordragen.

Hierna gaat het in een stille tocht naar het monument aan de Viskenijstraat waar zestien leerlingen van de beide basisscholen bloemen zullen leggen. Door volleybalvereniging Sivoc zal namens alle inwoners van Siddeburen een krans worden gelegd. De raadsleden Thorwald Vader en Liesbeth Lenting zullen dit namens het gemeentebestuur doen. Namens de beide Siddebuurster kerken zullen Gerdine Kwebeman en Geanne Stol bloemen leggen. Hierna kunnen belangstellenden bloemen leggen.

Een koperensemble van leden van Concordia verleent medewerking aan de plechtigheid. Voor mensen die slecht ter been zijn, staan stoelen klaar bij het monument. Het organisatiecomité vraagt de inwoners van Siddeburen om op 4 mei vanaf zonsopgang tot zonsondergang de vlag halfstok te hangen.