Wethouder David de Jong en Kirsten Pheiffer proberen de nieuwe duofiets uit (foto Leah Schans).
Wethouder David de Jong en Kirsten Pheiffer proberen de nieuwe duofiets uit (foto Leah Schans).

Nieuwe duofiets voor Fietsmaatjes Eemsdelta

Algemeen

DELFZIJL - Fietsmaatjes Eemsdelta heeft het rijwielpark uitgebreid met een nieuwe duofiets. De aanwinst is onlangs officieel in gebruik genomen door wethouder David de Jong en Kirsten Pheiffer van Huis voor de Sport Groningen. 

Dat gebeurde bij het MuzeeAquarium in Delfzijl, waar gestart werd voor de Driewielfiets Toertocht. Er stond wat tegenwind, maar de zon scheen en halverwege de tocht was er een koffiestop bij de Luingahof in Bierum. Op de terugweg konden de vrijwilligers van Fietsmaatjes Eemsdelta allemaal de nieuwe duofiets zelf uitproberen. Via Holwierde, Marsum en Uitwierde kwamen de deelnemers na circa 22 kilometer weer terug bij het MuzeeAquarium.

De nieuwe duofiets heeft de naam Eemsdelta 4 - Sport gekregen. Daarmee wordt benadrukt dat ook mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, toch sportief bezig kunnen zijn op een duofiets.

Wie ook Fietsmaatje wil worden, kan voor meer informatie contact opnemen met de secretaris van Fietsmaatjes Eemsdelta via info@fietsmaatjeseemsdelta.nl of telefoon bel 06 46354781.