De werkplek van Drag de Magister.
De werkplek van Drag de Magister.

Kultuureiland Lentefestijn in Steendam

Algemeen

STEENDAM - Op het terrein van Kultuureiland Damsterplas bij Steendam wordt zaterdag 11 mei het Lentefestijn gehouden. Het gaat om een kleinschalig vervolg op het familiefestival Art Carnivale dat de afgelopen twaalf jaar veel enthousiaste muziek- en theaterliefhebbers naar het Schildmeer trok.

De artiesten die optreden zijn onder anderen folkzangeres Linde Nijland en multi-instrumentalist Bert Ridderbos. Verder brengt folktrio Stowaway uit Appingedam seasongs, ballads en oldies en speelt de swingende bluesband The 4Horseman. 

Waarzegger Drag de Magister is aanwezig om consulten te geven, Mascha Halberstad vertelt over de Nederlandse animatiefilm ‘Knor’ en verder is er steampunkkunst en een djembéworkshop. Ook voor kinderen zijn er veel activiteiten en er kan worden genoten van streekgebonden gerechten uit eigen keuken.

Het Lentefestijn duurt van 12.00 tot 20.00 uur. De organisatie is in handen van kunstenaarscollectief De Draad uit Midden-Groningen. Kinderen onder de twaalf jaar hebben gratis toegang.