Een fraaie koets voor de Fraeylemaborg. In september is het weer zover.
Een fraaie koets voor de Fraeylemaborg. In september is het weer zover.

Wedstrijd: ontwerp de koets van de toekomst!

Algemeen

SLOCHTEREN - Voor de 25e keer wordt zaterdag 19 september de Fraeylema Koetsentocht gehouden. Tal van historische rijtuigen met paarden of ponies ervoor rijden dan een route door Slochteren en omgeving. Aan het evenement is dit keer een wedstrijd gekoppeld: onwerp de koets van de toekomst!

Het zijn prachtige oude koetsen, met een koetsier op de bok en vaak verklede mensen in de koets. Koetsen en rijtuigen waren vroeger een belangrijk vervoermiddel. Maar hoe zou de koets van de toekomst eruit zien? Zouden er nog wielen aanzitten en staan er nog paarden voor of liever een langharige yak zodat er ook meteen wol en melk is? Kun je met die koets naar school in plaats van met je fiets?

Museum Landgoed Fraeylemaborg organiseert in samenwerking met Stichting Fraeylema Koetsentocht en Museum Landgoed Nienoord een ontwerpwedstrijd voor kinderen met als uitdaging: ontwerp de koets van de toekomst! Alles mag: tekenen, plakken, bouwen van Lego, maken van hout, plastic of knutselen met wc-rollen. Hij mag klein worden of heel groot. Er zijn mooie prijzen te winnen.

De ontwerpen kunnen worden ingeleverd bij de Fraeylemaborg of digitaal worden verzonden naar info@fraeylemaborg.nl. Naam, adres, telefoonnummer en leeftijd dienen daarbij vermeld te worden. Inleveren kan tot dinsdag 15 september. De gemaakte ontwerpen zullen worden tentoongesteld in de Oranjerie van de Fraeylemaborg. De prijsuitreiking zal zijn op zaterdag 19 september bij de Fraeylemaborg tijdens de Koetsentocht.