Johan Duut, projectleider bij Nieuwborgen.net, en Jetta Post, presentatrice van het webinar Wat is groen gas?
Johan Duut, projectleider bij Nieuwborgen.net, en Jetta Post, presentatrice van het webinar Wat is groen gas?

Webinar over groen gas in Nieuwolda en Wagenborgen

Algemeen

NIEUWOLDA/WAGENBORGEN - Om de inwoners van Nieuwolda en Wagenborgen te informeren over ‘groen gas’ wordt donderdag 17 september een zogenaamd webinar gehouden. Er wordt uitleg gegeven over de milieuvoordelen van deze energievorm.

De overheid wil dat Nederland in 2050 aardgasvrij is. In Nieuwolda en Wagenborgen is het idee ontstaan om hiervoor over te stappen op groen gas en tegelijk te kijken naar mogelijkheden om gas te besparen. Hiervoor is het project Nieuwborgen.net gestart. Hierin wordt samengewerkt door de gemeenten Delfzijl en Oldambt en Groninger Huis, Dorpsbelangen Nieuwolda, Dorpsbelangen Wagenborgen, Deeterink Bio Energie (de eigenaar van een biovergister in Nieuwolda) en Enexis.

Om uit te leggen wat groen gas is, wordt het webinar gehouden. Hoe wordt het gemaakt? Wat betekent het voor het milieu? Hoe komt het bij de mensen thuis? En wat betekent het voor de cv-ketel en gaskookplaat? Gert Jan van ‘t Land en Johan Duut beantwoorden al deze vragen en meer. Jetta Post presenteert het geheel. Kijkers kunnen vragen stellen via een zogenaamde chat. Ook kunnen kijkers tijdens het webinar hun kennis over groen gas testen met een aantal quizvragen.

Een webinar is een live uitzending via internet. Men kan zich hiervoor inschrijven via de website www.nieuwborgen.net. Na aanmelding kan men via de toegestuurde link op 17 september tussen 18.30 en 19.30 uur het webinar live via internet volgen.