Afbeelding

NEC Delfzijl in extra tijd onderuit

Algemeen

De wedstrijd tussen Achilles 1894 en NEC Delfzijl leek zaterdag op een bloedeloze 0-0 uit te draaien, maar met 93 minuten op de klok moest de ploeg van trainer Marshall Pourier toch nog een tegentreffer incasseren en keerde dus met lege handen huiswaarts.

De bezoekers hadden de hele wedstrijd het meeste balbezit en waren redelijk dominant. Al na tien minuten was er de eerste tegenslag. Dion Zimmerman moest met een enkelblessure de arena verlaten en werd vervangen door Elsin Yilmaz.

Nog geen tien minuten later moest er voor de tweede keer noodzakelijkerwijs worden gewisseld. Daniël Clarke Alcaster viel met een onwillige hamstring uit en voor hem kwam Brian Mulder in het veld. Echte kansen deden zich in het eerste bedrijf niet voor. Wel onthield de scheidsrechter van dienst NEC in hun ogen ten onrechte een strafschop.

Na de thee volgden er wel kansen voor de Delfzijlsters. Bram Mulder doemde één op één op voor de Asser doelman, maar moest in die sluitpost zijn meerdere erkennen. Een schot van Erwin Noordhoff vond zijn Waterloo op de doelpaal. Met nog twintig minuten te gaan, was er opnieuw blessureleed voor de bezoekers. De in de eerste helft ingevallen Elsin Yilmaz moest vanwege kramp worden vervangen door Niels Boersma.

NEC bleef voornamelijk op de helft van de tegenstander voetballen, maar dat leverde geen treffers op. Dat gebeurde wel aan de andere kant toen in de extra tijd uit een hoekschop de 1-0 werd binnengekopt. Een gebrek aan scorend vermogen, in drie wedstrijden werd pas drie keer gescoord, brak de Delfzijlsters opnieuw op.