De 'verrijkte schooldag' is een succes.
De 'verrijkte schooldag' is een succes.

‘Verrijkte schooldag’ in Oldambt

Algemeen

OLDAMBT - Op de basisscholen in de gemeente Oldambt wordt waarschijnlijk een ‘verrijkte schooldag’ ingevoerd. Op zo’n dag zijn er extra activiteiten voor de leerlingen in de vorm van een workshop of excursie over een gezonde eetstijl, cultuur, natuur of techniek. 

De afgelopen tijd is proefgedraaid met de verrijkte schooldag op obs Houwingaham in Bad Nieuweschans. De ervaringen zijn volgens alle betrokkenen positief en dat is reden voor veel andere gemeenten in de provincie Groningen om ook aan de slag te gaan met de verrijkte schooldag.

De kinderen van Houwingaham volgden in twee weken een divers programma met onder andere vloggen, longboarden, koken, een bezoek aan de graanboerderij en een natuurles in het bos. Ze mochten zelf een naam bedenken voor het project rondom de verrijkte schooldag. Ze kozen voor het toepasselijke ‘Tijd voor de Toekomst’. 

Ook burgemeester Cora-Yfke Sikkema is enthousiast over de verrijkte schooldag: ,,We zijn als gemeente, samen met de besturen van de basisscholen in Oldambt, al een tijdje bezig om dit concept in onze gemeente in te voeren. Met de verrijkte schooldag willen we kinderen hun talenten laten ontwikkelen, hun horizon laten verbreden en meer kansen geven voor de toekomst.”

Sikkema wil de proef nu graag uitbreiden naar andere basisscholen in Oldambt: ,,Op die manier doen we, samen met de kinderen en hun ouders, kennis en ervaring op over wat wel en niet werkt. Ook willen we graag lokale ondernemers en instellingen betrekken bij de verrijkte schooldag. Samen werken we aan de invulling van zes extra schooluren per week. We hopen dat het lukt om deze extra uren volgend schooljaar blijvend aan te kunnen bieden.”