Afbeelding

Holwierde pakt winst in slotminuut

Algemeen

Holwierde heeft het zaterdag op het eigen sportpark Katmis niet gemakkelijk gehad tegen een goed spelend Zuidlaren. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en gingen beiden voor de winst. De thuisploeg lachte echter het laatst.

In de eerste helft waren de beste mogelijkheden voor de thuisclub met een goede kans voor Robbie ten Hove die één op één voor de keeper in de laatste zijn meerdere moest erkennen.

Na de eerste helft stond de brilstand nog steeds op het scorebord en tien minuten na de hervatting moest de ploeg van trainer Eddy Tuik een ongelukkige tegentreffer incasseren. De Zuidlaarder spits brak op de linkerkant door en leverde een voorzet af die door Yirzan Bouman ongelukkig in eigen doel werd gegleden.

Holwierde zat daarna even op dood spoor, maar twee wissels brachten weer nieuwe energie in de ploeg. Toch viel bijna de 0-2, maar doelman Wouter Kingma wist dat met een knappe reflex te voorkomen.

Nadat Bram Geurtsen nog een keer de paal had getroffen, viel toch de gelijkmaker. Een voorzet vanaf rechts werd door de voor de keeper komende Peter Bouwsema doorgekopt, waarna Robbie ten Hove, eveneens koppend, voor de 1-1 kon zorgen.

Dat leek ook de eindstand te worden, maar in de laatste minuut wilde de Zuidlaarder doelman een bal wegtrappen en raakte het leer verkeerd. Jurrely Torbed ging samen met een verdediger glijdend voor de bal, was het gelukkigst en werkte de 2-1 binnen. Door deze zege staat Holwierde achter Groen Geel en Velocitas 1997, die beiden nog zonder verliespunten zijn, op de derde plek van de ranglijst in 3C.