Het beeldje dat hoort bij de DamSTER (foto Gemeente Appingedam).
Het beeldje dat hoort bij de DamSTER (foto Gemeente Appingedam).

Appingedam reikt allerlaatste DamSTER uit

Algemeen

APPINGEDAM - De gemeente Appingedam maakt zich op om voor de allerlaatste keer de DamSTER uit te reiken. Door het samengaan met Loppersum en Delfzijl zal deze waarderingsprijs gaan verdwijnen. 

De DamSTER gaat naar een persoon, groep, vereniging of bedrijf die in het afgelopen jaar een opvallende bijdrage heeft geleverd aan het positief op de kaart zetten van de stad Appingedam. Inwoners van de gemeente kunnen kandidaten nomineren. Hiervoor staat een formulier op www.appingedam.nl/dedamster.

In de jury zijn verschillende geledingen van Appingedam vertegenwoordigd. Jurylid en wethouder Annalies Usmany-Dallinga: ,,Damsters zijn erg betrokken bij de stad en participeren in allerlei organisaties en evenementen. Het gemeentebestuur heeft daar veel waardering voor. Met de uitreiking van de DamSTERS kunnen we de personen, groepen, verenigingen en bedrijven enorm bedanken voor hun inzet voor Appingedam. Deze inzet is niet altijd vanzelfsprekend. Ik hoop dan ook op veel nominaties voor de DamSTER 2020.”

Kandidaten voor de prijs moeten wonen of gevestigd zijn in de gemeente Appingedam. De verdiensten moeten liggen op het gebied van leefbaarheid. stadspromotie of innovatie. De prijzen worden aan het eind van dit jaar uitgereikt.