Afbeelding

Wedstrijd EBG voor kinderen: De Tijdcapsule van Groningen

Algemeen

DELFZIJL - Economic Board Groningen organiseert een speciale wedstrijd voor kinderen in het aardbevingsgebied: De Tijdcapsule van Groningen. De kinderen worden uitgedaagd om een toekomstbeeld van Groningen te schetsen.

Economic Board Groningen (EBG) is opgericht om de bedrijvigheid in het aardbevingsgebied te stimuleren. Het onderwijs is één van de aandachtsgebieden van EBG. Zo financiert EBG lesprogramma’s op het gebied van ondernemerschap, techniek en ICT. ,,EBG houdt zich bezig met de toekomst van de regio’’, zegt Emme Groot, bestuursvoorzitter van EBG. ,,We zijn benieuwd hoe de nieuwe generatie Groningers denkt over de regio waar ze opgroeien. Welke wensen en ideeën hebben ze voor de toekomst van hun buurt, voor Groningen?’’

Kinderen kunnen individueel of met de hele klas meedoen aan de wedstrijd. Ze plaatsen hun idee voor de toekomst in de ‘digitale tijdcapsule’ via de app Spacetime Layers. Deze app is ontwikkeld door Patrick Trentelman, samen met zijn basisschoolklas. In de app kunnen de kinderen tekst, beeld en/of video uploaden. Er staat al een aantal mooie wensen in de app, onder andere van wethouder Erik Drenth en wethouder Jaap Borg van de gemeente Midden-Groningen. Jaap Borg heeft een video toegevoegd van zijn bezoek aan Loek Bos op de boerderij van zijn familie. Loek vertelt over de boerderij en over zijn dromen en ideeën voor de toekomst. 

Er zijn leuke prijzen te winnen, zoals een VIP-tour met de hele klas naar het Groninger Forum. Kinderen kunnen tot 9 november hun idee uploaden. Daarna zal de vakjury alle ideeën beoordelen en de prijswinnaars aanwijzen. Op vrijdag 13 november is de officiële prijsuitreiking.