De vestiging van Fivelingo in Appingedam.
De vestiging van Fivelingo in Appingedam.

Lokaal Belang Eemsdelta wil duidelijkheid voor Fivelingo

Algemeen

DELFZIJL - Lokaal Belang Eemsdelta wil dat er meer duidelijkheid komt voor de werknemers van Werkplein Fivelingo over hun positie na de gemeentelijke herindeling. Raadlid Martijn Meijer heeft hier bij B en W van Delfzijl op aangedrongen.

Volgens Lokaal Belang Eemsdelta bestaat er onrust bij de werknemers van Fivelingo. Nog niet iedereen zou weten waar hij of zij aan toe is na 1 januari als de samenvoeging van de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum een feit is. Vooral de mensen in de groenvoorziening zouden zich grote zorgen maken. 

,,Wij vinden het niet uit te leggen dat iedereen binnen de eigen organisatie van de gemeente inmiddels weet hoe de toekomst eruit ziet, maar dat deze  kwetsbare doelgroep nog steeds in ongewisse gelaten wordt. Wij zijn van mening dat er zo snel mogelijk duidelijkheid moet komen hoe de mensen van Fivelingo worden ingebed binnen de nieuwe organisatie van de gemeente Eemsdelta’’, aldus Meijer, die namens zijn partij schriftelijke vragen over de kwestie heeft gesteld aan het college. 

Lokaal Belang Eemsdelta wil weten hoe het college verbetering in de situatie gaat brengen.