Jan Jaap Wubs brengt deze maand zijn debuutalbum 'Johannes vertelt' uit.
Jan Jaap Wubs brengt deze maand zijn debuutalbum 'Johannes vertelt' uit.

Debuutalbum van Jan Jaap Wubs

Algemeen

DELFZIJL - Het dubbel-album ‘Johannes vertelt’ van Jan Jaap Wubs uit Delfzijl ziet deze maand officieel het levenslicht. Het omvat al het materiaal uit de gelijknamige éénmans-voorstelling, waarin hij de luisteraar meeneemt in het evangelie van Johannes. 

Hij brengt verhalen en thema’s uit dit bijbelboek op een eigen manier over het spreekwoordelijke voetlicht. Zijn stijl? Eén luisteraar vergeleek het met een volkorencracker : luchtig, maar alles zit er wél in.


En dat is nu net de bedoeling; In een toegankelijke setting vertellen over zaken die heel diep kunnen gaan. Geloof, liefde, vertrouwen. Recht, vergeving, genade. Hoe Jezus dat in woord een daad uitleefde. En in dit geval specifiek wat Johannes, één van Jezus’ leerlingen, daarvan doorgeeft. Wubs vertaalt dat op zijn beurt in liedjes en verhalen die aansluiten bij zowel de missie van evangelisatie als de traditie van de Nederlandse kleinkunst.


Wubs schrijft al een aantal jaren liedjes met een bijbelse voedingsbodem. De ‘hobby’ groeide geleidelijk uit naar korte optredens en later een avondvullende voorstelling met ‘Johannes vertelt’.


Voor de stap van live-optreden naar een studio-opname kwam hij terecht bij de TCC Studios in Veenendaal. Hij werkte samen met een professioneel productieduo en dito driemansband. De liedjes werden opgenomen tijdens live studiosessies. Samen zingen en muziek maken, om sfeer te ‘pakken’. De verbindende teksten werden een soort radiocolumns. Zonder publiek, maar evengoed met het doel om iets van wat Johannes vertelt goed ‘over het voetlicht’ en dicht bij de luisteraar te brengen.