Voltigevereniging De Eemsrakkers won de Provinciale Vrijwiligersprijs in de categorie sport.
Voltigevereniging De Eemsrakkers won de Provinciale Vrijwiligersprijs in de categorie sport.

Eemsrakkers winnaar Provinciale Vrijwilligersprijs

Algemeen

HOLWIERDE - Voltigevereniging de Eemsrakkers uit Holwierde heeft de Provinciale Vrijwilligersprijs 2020 in de categorie sport in de wacht gesleept. Dat is gisteren bekend gemaakt. 

Ieder jaar organiseert de provincie Groningen de Provinciale Vrijwilligersprijs. Dit jaar was dat voor de 20e keer, waarbij Eemsrakkers genomineerd was in de categorie sport. Na een online stemronde volgde een uitnodiging voor het maken van een promotiefilmpje. Dat kon echter niet doorgaan vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. In plaats daarvan werd gekozen voor een Skype-interview. Studenten van het Noorderpoort College hebben van dit interview een filmpje gemaakt dat vervolgens gepresenteerd werd aan de jury. 

Maandag was de uitreiking en dat gebeurde door middel van een zoommeeting. Voorafgaand hebben alle deelnemers een tasje gekregen met inhoud om er thuis een feestje van te maken. 

,,Wij zijn ontzettend blij en trots met de gewonnen prijs. Het is een erkenning voor al onze vrijwilligers die zich 365 dagen per jaar inzetten voor de vereniging. Dankzij deze fantastische vrijwilligers is het mogelijk de manege draaiende te houden en deze tak van de paardensport uit te voeren in de regio”, aldus een trotse Stephanie Kanon, secretaris van de vereniging.