Bastiaan Huizing, de nieuwe voorzitter van MC Delfcross.
Bastiaan Huizing, de nieuwe voorzitter van MC Delfcross.

Bastiaan Huizing nieuwe voorzitter van MC Delfcross

Algemeen

DELFZIJL - MC Delfcross heeft een nieuwe voorziiter gevonden in de persoon van Bastiaan Huizing.

Nadat Jan Bolt op 1 januari 2018 afscheid nam als voorzitter van MC Delfcross is de club op zoek gegaan naar een nieuwe voorzitter. Het heeft een behoorlijke tijd geduurd voordat er iemand kon worden gevonden. ,,Blij zijn wij dan ook, dat wij nu kunnen melden dat Bastiaan Huizing de nieuwe voorzitter van MC Delfcross wordt”, aldus Pepijn de Haan namens het bestuur.

Bastiaan Huizing is 45 jaar, geboren en getogen in Wagenborgen en momenteel woonachtig in Woldendorp. Hij is mede-eigenaar van Autohuis Delfzijl en heeft een hart voor de motorsport.

Sinds twee jaar zit Huizing in het crossbaan-onderhoud, waarbij hij samen met vele vrijwilligers ervoor zorgt dat het terrein netjes en gemaaid is. Begin van dit jaar is hij begonnen als coronahandhaver van Delfcross, waarbij hij nauwlettend de regels in de gaten hield en toepaste, zodat de leden konden blijven crossen. Het nieuwe Eye-track-systeem is door hem gecoördineerd, waardoor de sport weer een stuk veiliger is geworden. 

Bastiaan Huizing heeft afgelopen jaar meegedraaid in het bestuur, waarin hij kennis heeft gemaakt met de zittende bestuursleden en hij zijn visie heeft gedeeld. Zijn visie past in het profiel zoals die door het bestuur werd geschetst. Per 1 januari neemt hij de voorzittershamer over.