De locatie van het opleidingscentrum gezien vanuit de lucht.
De locatie van het opleidingscentrum gezien vanuit de lucht.

NIVI BHV BV opent nieuw praktijkopleidingscentrum

Algemeen

DELFZIJL - NIVI BHV B.V. aan de IJzerweg 2 in Delfzijl heeft op 1 januari een nieuwe Praktijkopleidingscentrum voor (intern) transport en logistiek in gebruik genomen. Het nieuwe praktijkopleidingscentrum is gevestigd in de oude Kabelfabriek (NKF/ DRAKA) in Delfzijl, dat nabij het Chemiepark ligt en gemakkelijk toegankelijk is voor bedrijven uit Noord-Nederland.

Het Praktijkopleidingscentrum is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met J. Wildeman Storage & Logistics, specialist in de opslag van goederen en bijbehorende logistieke diensten. 

NIVI BHV B.V. zal vanaf deze nieuwe locatie zowel opleidingen op het gebied van (intern) transport en logistiek gaan bieden, alsmede veiligheidsopleidingen zoals BHV en VCA.De locatie aan de Energieweg 6 in Appingedam zal nu niet meer gebruikt gaan worden voor de opleidingen (intern) transport en logistiek. 

Op deze locatie zal men zich puur gaan richten op BHV, VCA, Gasmeten, Buitenwacht, Overige veiligheidsopleidingen en consultancy (RI&E, Bedrijfsnoodplannen, Ontruimingsplattegronden en veiligheidsmanagement). Door de uitbreiding komt er voor NIVI BHV B.V. een lang gekoesterde wens in vervulling. 

De nieuwe locatie biedt volgens directeur Cor van der Laan ook nieuwe groeikansen: ,,We krijgen de ruimte om ons opleidingsaanbod uit te bouwen en de gewenste samenwerking met partners uit het veld concreet gestalte geven. De samenwerking met J. Wildeman Storage & Logistics is een goed voorbeeld van de wijze waarop we op een kwalitatief hoogwaardige wijze willen inspelen op de behoeften van de markt en onze klanten.”