In het Slochterbos werd een walnootcipres geplant door de soroptimistenclub De Eemsmond.
In het Slochterbos werd een walnootcipres geplant door de soroptimistenclub De Eemsmond.

Soroptimistclub De Eemsmond plant bomen

Algemeen

SLOCHTEREN - De soroptimistclub De Eemsmond heeft bomen geplant in Slochteren, Wirdum en Biessuml. Soroptimist internationaal is een wereldwijde organisatie van vrouwen die zich inzet voor de rechten van de mens met bijzondere aandacht voor de vrouw. 

Tevens heeft ze een stem in de VN waar aandacht wordt gevraagd voor velerlei werkvelden, waaronder die van educatie,  gezondheid en milieu .

Honderd jaar geleden werd in California de eerste Soroptimistclub opgericht en hun eerste doel was de Sequoia’s, reuzencipressen, in het nationale park van Redwood, te beschermen. 

Door hun inspanning zijn er nu bossen beschermd, die anders uitgeroeid zouden zijn. Als een soort eerbetoon aan het project van 100 jaar geleden, en het bewustzijn verantwoordelijk te zijn voor mens en milieu, is er een project gestart, plant voor de planeet met de naam 100XTREES4LIFE.

Meer dan 100 Nederlandse soroptimistclubs gaan bomen planten in Nederland en ook in Mali, om zo een bijdrage te leveren aan duurzame ontwikkelingen en het tegengaan van de gevolgen van de klimaatverandering.

Soroptimistclub De Eemsmond bestaat dit jaar 50 jaar. Men ondersteunt,  door middel van fundraising diverse projecten, onder andere de voedselbank, onderwijsprojecten , waterprojecten, ver weg en dichtbij.

Soroptimistclub De Eemsmond is het project gestart met het planten van drie bomen, een watercipres in het Slochterbos, een walnootboom op de hoek van de Gerichtsweg en Bolhuislaan tin Wirdum en een walnootboom in het Biessumerbos.