Het diamanten bruidspaar Stobbe, samen met burgemeester Gerard Beukema.
Het diamanten bruidspaar Stobbe, samen met burgemeester Gerard Beukema.

Diamanten bruidspaar in Appingedam

Algemeen

APPINGEDAM - Het Damster echtpaar Stobbe heeft dinsdag z’n 60-jarig huwelijksfeest gevierd. Namens de gemeente Eemsdelta kwam burgemeester Gerard Beukema op bezoek om het diamanten paar te feliciteren.

De heer Stobbe is geboren in 1941, zijn echtgenote - meisjesnaam Linker, in 1942. Het stel leerde elkaar kennen in 1960 in De Postwagen in Tolbert. Daar sprong de vonk over. 

Meneer heeft meerdere beroepen uitgeoefend, variërend van kippenslachter en ijzervlechter tot bakker en ook was hij melkboer in Delfzijl. Daarna, in 1969, heeft het echtpaar horecabedrijf Du Monde in de Landstraat in Delfzijl gehad tot 1991. Mevrouw Stobbe werkte mee in de winkel van haar ouders, maar daar is ze mee gestopt toen er een dochter werd geboren. 

Na wat omzwervingen naar De Wilp in Groningen en Duitsland is het echtpaar weer teruggekomen in Appingedam, waar ze nu met veel plezier wonen aan de Stadsweg in een huis dat dateert uit 1802. ,,We zijn er nog steeds mee aan het verbouwen, dat is één van onze hobby’s’’, zo liet het paar op de heugelijke dag weten. Het echtpaar heeft twee kinderen en vier kleinkinderen.