Peter Kuipers Munneke (links) in gesprek met Melson Zwerver.
Peter Kuipers Munneke (links) in gesprek met Melson Zwerver.

NOS-weerman Peter Kuipers Munneke in Loppersum

Algemeen

LOPPERSUM - Weerman Peter Kuipers Munneke is afgelopen week te gast geweest in de Petrus en Pauluskerk in Loppersum om te vertellen over zijn leven, werk en levensvisie.

Vanwege de coronamaatregelen kon er geen publiek aanwezig zijn, maar de opname van het gesprek is vanaf dinsdagavond voor iedereen te zien.

Kuipers Munneke is vooral bekend als weerman bij het NOS Journaal. Daarnaast houdt hij zich als wetenschapper bezig met het smelten van de ijskappen op Groenland en Antarctica, en de gevolgen daarvan voor Nederland en de rest van Europa.

Vaderschap

In het gesprek van ruim anderhalf uur spreken Kuipers Munneke en interviewer Melson Zwerver over het vak van weerman, de enorme ontwikkelingen die zijn vak in de laatste jaren heeft doorgemaakt, het klimaatprobleem, het vaderschap, de aantrekkingskracht van onherbergzame streken en nog veel meer. Ook zijn liefde voor klassieke muziek en jazz komt uitgebreid aan de orde.

De video van het interview gaat op dinsdag om 20.00 uur in première op het YouTubekanaal van de Vredekerk Loppersum: https://www.youtube.com/watch?v=47tzem7P3xo.

 Meteen na afloop van het interview, rond 21.45 uur, zal Peter Kuipers Munneke via Zoom beschikbaar zijn om vragen van kijkers te beantwoorden.