Afbeelding

Cadanz Welzijn en COA Delfzijl gaan samenwerken

Algemeen

EEMSDELTA - De vrijwilligerscentrale van Cadanz Welzijn en het COA Delfzijl gaan nauwer samenwerken. Ze starten met ‘#MEEDOEN Samen aan de slag’. Dit project is speciaal gericht op de asielzoekers in het vluchtelingencentrum.

Samen gaan Cadanz en COA Delfzijl op zoek naar plekken in Eemsdelta waar asielzoekers als vrijwilliger kunnen worden ingezet. De vluchtelingen houden zich op deze manier bezig met zinvol werk, worden taalvaardiger en er ontstaat een betere band met de Nederlandse samenleving. Uit onderzoek is gebleken dat dit positief uitpakt voor hun welbevinden en de gezondheid. 

Inmiddels is er al een vorm van samenwerking met Stadstuin De Eendracht in Appingedam, waar een aantal asielzoekers actief meehelpt. ,,Een prachtige win-win situatie’’, aldus Cadanz en het COA, die op zoek zijn naar meer van deze klussen. 

Wie mee wil helpen bij de organisatie van soortgelijke activiteiten of als taal- en wandelmaatje wil optreden, kan zich melden bij Peronne Burggraaf, coördinator vanuit Cadanz Welzijn. Dit kan op telefoonnummer 06-46102747 of e-mail p.burggraaf@cadanzwelzijn.nl.