Het 'geboortekaartje' van de nieuwe school.
Het 'geboortekaartje' van de nieuwe school.

Basisscholen Delfzijl gaan samen verder als De Optimist

Algemeen

DELFZIJL?- De openbare basisscholen Jan Ligthart, Tasveld en ’t Zigt in Delfzijl gaan per 1 augustus fuseren en hebben als nieuwe naam voor De Optimist gekozen.
Het lag in de bedoeling om per die datum het nieuwe Kindcentrum West te betrekken, maar dat wordt pas augustus 2022.

Samen met de drie teams, de drie Medezeggenschapsraden en de drie Ouderraden is men dit schooljaar echter al heel veel gaan samenwerken. Het fusieproces is gezamenlijk doorlopen. De teams hebben dit schooljaar het onderwijs op elkaar afgestemd en hebben samen een visie voor de nieuwe school ontwikkeld. 

Nieuwe naam

Directeur Linda de Groot: ,,Bij dit hele proces hoort natuurlijk ook de naam voor de nieuwe school. We hebben gekozen voor een naam die past bij de visie, de buurt waar de school komt te staan -de scheepvaartbuurt- en het kind. We zijn gekomen tot openbare basisschool De Optimist, met als motto ‘Fier en op eigen kracht de wereld in’. Ook is er al een logo ontwikkeld door het bureau Bop.”

De Optimist heeft meerdere betekenissen voor de school. De Groot: ,,De Optimist is het kleinste, meest veilige bootje voor kinderen om in te leren zeilen. Waar zij plezier in beleven en hun talent in kunnen ontwikkelen. Zij krijgen hierin de ruimte en vrijheid om eigen keuzes te maken. Wij helpen ze een koers uit te stippelen. Het is een veilige basis. De meeste Olympische zeilers zijn begonnen in een Optimist.”

Schoolvisie
Daarnaast zijn optimisme, positief kijken en plezier belangrijke waarden uit de schoolvisie. ,,Niet voor niets bestaat de spreuk ‘van gelukkige leraren leer je het meest’. Ons team kijkt optimistisch naar kinderen en hun mogelijkheden, zij vinden plezier in leren belangrijk”, zo legt de directeur uit.

De kinderen en ouders hebben een ’geboortekaartje’ in de bus gekregen met daarin de naam van de nieuwe school. In overleg met de zeilvereniging van het Schildmeer zal de naamgeving nog officieel worden gevierd met drie Optimistjes in de gracht, waarin van elke school een kind plaatsneemt en alle kinderen van de drie scholen vieren dit feestje mee. 

Ouders kunnen het feest thuis meemaken via een livestream. Het wachten is op beter weer en versoepeling van de maatregelen. Het feestje verwacht men eind mei, begin juni te kunnen vieren.