Afbeelding

Boek over oorlogshistorie Siddeburen

Algemeen

SIDDEBUREN - De Historische Vereniging Bie t Schildt heeft onlangs een nieuw boek uitgegeven met de titel ‘Sporen van de Tweede Wereldoorlog. Plekken in de Oostelijke Woldstreek om bij stil te staan.’

In het boek wordt aandacht besteed aan historische plekken in Siddeburen en omgeving. die verwijzen naar gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. Het is een stimulans voor het ontdekken van de eigen omgeving in een historische context. 

Twee versies

Er worden twee versies van het boek uitgegeven. Er komt een lange versie ten behoeve van de leden van de Historische Vereniging. Een kortere is er voor de leerlingen van groep 7 en 8 van de scholen in het werkgebied van de vereniging. Ook de leerlingen van de eerste en tweede klassen van de Rutger Kopland School in Siddeburen ontvangen een exemplaar van de versie. Bij beide boeken wordt een routekaart toegevoegd waar alle historische plekken zich bevinden.

Veel belangstelling

In 2020 heeft de Historische Vereniging het boek ‘Ooggetuigen 1940-1945’ uitgegeven. Hiervoor was ook bij niet-leden van de vereniging veel belangstelling. Voor de vereniging was dat voldoende reden om ook niet-leden in de gelegenheid te stellen in het bezit te komen van het nieuwe boek. Het boek is tegen betaling van 15 euro te verkrijgen bij Petra’s Warenhuis in Siddeburen.

Daar is ook de nieuwste uitgave van het tijdschrift van de Historische Vereniging verkrijgbaar. Naast aandacht voor gebeurtenissen in de oorlogstijd staan daarin ook andere onderwerpen, zoals een interview met Jolinus Moedt uit Siddeburen en het op traditionele wijze oogsten van witte bonen op ruiters in het Siddebuurster Oostwold.