Afbeelding

Artiesten Terug naar het begin zijn bekend

Algemeen

EEMSDELTA - Het programma van Terug naar het begin is bekend, met in de line-up artiesten als Tim Knol en De Wandelclub, Lucky Fonz III, Marike Jager en Sven Figee. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

De organisatie heeft dit coronajaar het concept aangepast: in plaats van een festival, boekt de bezoeker een ontdekkingstocht vol kunst, cultuur en natuur. Negen verschillende culturele dagreizen worden er aangeboden, met onderweg live-optredens. De routes zijn verspreid over drie weekenden: 12 en 13 juni, 19 en 20 juni en 26 en 27 juni. 

Vanwege corona mogen maximaal 30 mensen per tocht, deelnemen. Naast twee wandelroutes door Appingedam, zijn er zeven ontdekkingstochten ontworpen voor fietsers door het wierdenlandchap. Aan de hand van een plattegrond die de bezoeker bij de startlocatie ontvangt, gaat het van het ene naar het andere optreden. 

Groninger kerken

Dat varieert van een indrukwekkende dansperformance van Teddy’s Last Ride op een industriële locatie, tot een typisch dorpsommetje door een eeuwenoud wierdendorp met zanger/componist Tim Knol en De Wandelclub. Net als andere jaren zijn ook de oude Groninger kerken in beeld.  Zo speelt in de Donatuskerk van Leermens Sven Figee, alias Sven Hammond bekend van het programma Matthijs Gaat Door! 

Vrijdag opende Terug naar het begin de ticketshop. De nieuwe coronaveilige formule blijkt in trek. In het programma zijn dan ook pareltjes te vinden, zoals woordkunstenaar Toon Tellegen, de wereldberoemde luitenist Jozef van Wissem of de prachtige liedjes van singer-songwriter Marike Jager die het mooist klinken in de stilte en galmende akoestiek van een kerk. 

Tickets zijn te verkrijgen via de website www.terugnaarhetbegin.nl, met vroegevogelkorting tot 1 juni.