De N987 tussen Siddeburen en Wagenborgen krijgt nieuw asfalt (foto Marc Zijlstra).
De N987 tussen Siddeburen en Wagenborgen krijgt nieuw asfalt (foto Marc Zijlstra).

Aanpak van N987 tussen Siddeburen en Wagenborgen

Algemeen

WAGENBORGEN - De N987 tussen Siddeburen en Wagenborgen wordt heringericht. Vanaf deze week wordt er aan de provinciale weg gewerkt.

Behalve nieuw asfalt wordt de N987 tussen Siddeburen en Wagenborgen ook ingericht als 60-kilometerweg. Ook wordt de bushalte bij de Wilderhofsterweg aangepast. Verwacht wordt dat de werkzaamheden tot en met zaterdag 5 juni gaan duren. Het verkeer wordt omgeleid via de N33 en de N362. 

In verband met het aanbrengen van de nieuwe asfaltlaag wordt een aantal inritten langs de weg herstraat. Dit is nodig om het hoogteverschil in de aansluitingen te overbruggen. Om duidelijk te maken dat 60 kilometer op het wegdeel de maximum snelheid is, krijgen de kruisingen rood asfalt en een markering die de fietsoversteken en zijwegen accenturen.

Het gaat om een omvangrijke klus en daarom is de weg gedurende de werkzaamheden gestremd voor doorgaand verkeer tussen de aansluiting Oudeweg richting N33 en de versmalling van de komgrens Wagenborgen nabij de Dellenweg. Zowel de aansluiting Oudeweg als de Dellenweg blijven bereikbaar. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van het naastliggende fietspad.

De huidige bushalte ter hoogte van de Wilderhofsterweg krijgt zogenaamde perronblokken en een betonstrook waarop de bus deels kan stoppen. Dit maak het in- en uitstappen eenvoudiger. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd na de stremmingsperiode en duren tot uiterlijk half juli vanwege het uitharden van het beton. 

De omleidingroute voor doorgaand verkeer tussen Siddeburen en Wagenborgen verloopt via de N33 en de N362. Langzaam verkeer wordt omgeleid via de Ooster Zandenweg, Weereweg, Ideweersterweg en Familie Bronsweg. Om sluipverkeer te ontmoedigen is, in afstemming met de gemeente, besloten de Leentjerweg vanaf de Oudeweg af te sluiten voor het verkeer. Het is hierdoor niet mogelijk om via de Leentjerweg richting de Oostwoldjerweg te rijden.