De jeugd van Petje af Eemsdelta nam een kijkje bij de politie in Delfzijl.
De jeugd van Petje af Eemsdelta nam een kijkje bij de politie in Delfzijl.

Petje af Eemsdelta op bezoek bij de politie

Algemeen

DELFZIJL - Achter de schermen kijken bij de politie, dat mag niet iedereen. Zondag mochten de kinderen van Petje af Eemsdelta dit echter wél. 

De kinderen maakten kennis met agenten Niels en Olger, uit het team van jeugdagenten Eemsdelta. De dag begon met veel informatie, weetjes en vragen. De kinderen leerden over het beroep als agent, de rangen en de opleiding.
Er werd uitgelegd wat de agenten allemaal bij zich hebben om hun werk te kunnen doen en de kinderen mochten zelf ervaren hoe zwaar de kogelvrije vesten eigenlijk zijn.

Bij Petje af Eemsdelta ontdekken kinderen tijdens 28 zondagen in het jaar hun eigen talenten en kwaliteiten. Het was dan ook een waardevolle les om de agenten te horen vertellen over hún passie voor politiewerk en welke eigenschappen zij voor hun werk nodig hebben.
De boodschap voor de kinderen was om vooral door te zetten als je echt iets wilt. De agenten vertelden dat ook hun weg naar hun huidige baan niet altijd vanzelf was gegaan, maar ze nu wel het werk doen dat ze allebei van jongs af aan al graag wilden doen.

Rondleiding

Na een hoop vragen over het werk en de persoonlijke ervaringen kregen de kinderen een rondleiding op het bureau. De kinderen mochten de voertuigen, de cellen, de verhoorkamer en meer van dichtbij bekijken. Ook werd er natuurlijk even ‘geblazen’ op de alcoholtester en mochten de zwaailichten getest worden.

Na een zeer geslaagde dag hadden de kinderen toch wel een hoop nieuwe dingen geleerd, zoals dat meldingen via codes verlopen en in Nederland de foto’s van de ‘boeven’ niet met een bordje met een nummer worden gemaakt, maar ook dat de agenten een heel hecht team vormen door de vele dingen die ze tijdens het werk zien en meemaken.

Twee van de meiden uit de groep wisten het nu in ieder geval zeker: zij willen bij de politie!