Het speciale jubileumlogo dat FC Groningen het komende seizoen zal gebruiken.
Het speciale jubileumlogo dat FC Groningen het komende seizoen zal gebruiken.

FC Groningen viert 50-jarig bestaan

Algemeen

GRONINGEN - FC Groningen bestaat op 16 juni vijftig jaar. Dit wordt gevierd met de onthulling van een standbeeld van clubicoon Martin Koeman bij het stadion.

Het standbeeld van Koeman is niet alleen eerbetoon aan de oud-voetballer, maar ook opgedragen aan alle supporters die de club altijd gesteund hebben. De familie van wijlen Martin Koeman zal aanwezig zijn bij de onthulling. Zoons Erwin en Ronald Koeman zullen de officiële handeling verrichten. Het standbeeld krijgt een plek voor het stadion van FC Groningen, naast dat van ploeggenoot Tonny van Leeuwen.

De plechtigheid wordt vanaf 19.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal van FC Groningen en door RTV Noord. Ter ere van het vijftigjarig bestaan duurt de uitzending precies vijftig minuten. Met speciale gasten wordt de clubhistorie doorgenomen. 

FC Groningen heeft lang gekeken naar de mogelijkheid om in het stadion een live-evenement voor supporters te organiseren. Vanwege de coronaregels is het echter onmogelijk een evenement op te zetten waarbij de club veel supporters zou kunnen ontvangen. De live uitzending is bedoeld als passend alternatief.