Zangeres Eva van Manen in de kerk van Oosterwijtwerd. Foto: Kees van de Veen.
Zangeres Eva van Manen in de kerk van Oosterwijtwerd. Foto: Kees van de Veen.

Succesvol begin van Terug naar het begin

Algemeen

EEMSDELTA - In het wierdenlandschap van de gemeente Eemsdelta is afgelopen weekend een succesvolle start gemaakt met het festival Terug naar het begin. De bezoekers genoten. 

Voor hen stonden er ‘betoverende ontdekkingstochten’ op het programma en was er sprake van het allereerste, zij het aangepaste, festival na de coronapandemie.

Al fietsend door het bloeiende, weidse landschap ontdekten bezoekers onderweg  diverse live-optredens. Van de krachtige en ontroerende danssolo van Gil the Grid in het kerkje van Wirdum, tot een openluchtconcert van zanger/componist Tim Knol in een weiland bij Uitwierde: de bezoekers werden getrakteerd op een divers programma.

Eerste optreden sinds tijden

Voor veel artiesten was dit het eerste optreden sinds tijden, maar daar was weinig van te merken. Zo wist Eva van Manen met haar muziek en teksten iedereen moeiteloos in te pakken in Oosterwijtwerd. Enthousiast was men ook over de bijzondere klanken van ORBI in de Donatuskerk van Leermens en de rake woorden van ‘de koningin van spoken word’ Babs Gons.

De organisatie heeft met veel zorg de ontdekkingstochten uitgestippeld, voor maximaal 30 bezoekers per tijdslot. Na de lange stilte, waren de live optredens voor de artiesten én het publiek bijna een onwerkelijke ervaring. De komende twee weekenden staan er weer geheel nieuwe ontdekkingstochten op de planning, met onder anderen Marike Jager met liedjes van The Silent Song, Sven Figee speelt van Bach tot Blues en er is dans van Teddy’s Last Ride. Meer informatie is te vinden op de website www.terugnaarhetbegin.nl