Afbeelding

Kinderen in actie tegen hondenpoep

Algemeen

APPINGEDAM - Een aantal kinderen uit de buurt van de Harm Kuperstraat en de Wieger van Den Bosstraat in Appingedam heeft de handen ineen geslagen tegen de toenemende overlast van hondenpoep.

Ze hebben samen met een buurtbewoner, die zelf ook een hond heeft, bordjes gemaakt. Alle kinderen uit de buurt hebben hun naam erbij geschreven om aan te geven dat ze achter het initiatief staan van de drie die de actie gestart zijn. Ook de ouders staan achter de actie van hun kinderen.

Uitlaatgebied

Langs de beide straten waarin de kinderen wonen, liggen groenstroken die regelmatig gebruikt worden als uitlaatgebied door honden eigenaren om hun viervoeters de behoefte te laten doen. Dit is niet erg of vervelend zolang het baasje de behoefte van zijn of haar hond opruimt. En dat is wat in de praktijk vaak te wensen overlaat. 

De kinderen spelen met goed weer echter graag buiten op de groenstrook. Het plezier van buitenspelen wordt soms erg vervelende als ze tijdens hun spel in de achtergebleven uitwerpselen terecht komen.

Ook zijn er regelmatig mensen die komen vissen in de vijver langs de Harm Kuperstraat. Vaak gebeurt het dat iemand langs de oever in een bolus stapt. 

Om hier een einde aan te maken, hebben de kinderen gedacht dat het plaatsen van bordjes een oplossing zou kunnen zijn. Ze hebben de hoop uitgesproken dat ze straks in de vakantie, maar ook daarna rustig buiten in het gras kunnen spelen. ,,Als we het samen doen, kunnen we het zoveel leuker maken”, zeggen ze dan ook.

Afbeelding