Tjeerd van Dekken. Foto: provincie Groningen.
Tjeerd van Dekken. Foto: provincie Groningen.

Miljoenen voor verbetering woningen in Eemsdelta

Algemeen

EEMSDELTA - De gemeenten Eemsdelta, Het Hogeland, Groningen en Midden-Groningen kunnen samen 47 miljoen euro tegemoet zien uit het Volkshuisvestingsfonds.

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken is blij met dit besluit van het rijk. ,,Het geld wordt gebruikt om de zeer noodzakelijke verbetering en verduurzaming van particuliere woningen aan te jagen.’’ De provinciaal bestuurder betreurt het dat de gemeente Westerkwartier en de regio Oost-Groningen geen geld krijgen van de minister. ,,Dat is teleurstellend. De opgave is groot in alle Groninger gemeenten en met name voor Oost-Groningen. In dit gebied werd juist een toekenning verwacht omdat de problematiek in regionaal opzicht hier het grootst is en ook vanuit het Rijk zo onderkend wordt.’’

Van Dekken zal zich echter blijven inzetten om het tij te doen keren: ,,Wij houden de problematiek van de grens- en krimpregio’s continue onder de aandacht van Den Haag. Wij roepen het nieuwe kabinet op hiervoor met passende maatregelen en voorzieningen te komen.”