Zeilvereniging Schildmeer organiseert de 75e Schildweek (foto Zeilvereniging Schildmeer).
Zeilvereniging Schildmeer organiseert de 75e Schildweek (foto Zeilvereniging Schildmeer).

75e Schildweek gaat vanavond van start

Algemeen

STEENDAM - De 75e Schildweek gaat vanavond van start. Tot en met 29 juli worden weer diverse wedstrijden gezeild op het Schildmeer. De organisatie is zoals altijd in handen van Zeilvereniging Schildmeer. 

De week wordt officieel geopend bij de Tijd Schildmeer door Cas König, CEO van Groningen Seaports. Hij zal een waterstofvlam ontsteken. Zaterdagmiddag starten de wedstrijden voor de deelnemers. In totaal zullen er tot en met donderdag negen wedstrijden worden gevaren.

Er wordt gezeild in diverse klassen. Bij de jeugd zijn dat de Optimist, Flits, Splash en Laser. Deze klassen zijn met grote groepen vertegenwoordigd dit jaar. Bij de volwassen zeilers is dit jaar de Zestienkwadraat klasse aanwezig met minimaal 25 boten. Zij zullen samen met de Top klasse aan de start verschijnen. Dit jaar doen voor het eerst ook de twaalfvoetsjollen mee aan de Schildweek.

Net als de vorige keer wordt er ook een windsurfwedstrijd gehouden. In het weekend zullen hiervoor zo’n 25 surfers aan de start verschijnen.

Door de huidige maatregelen rondom corona heeft de organisatie moeten besluiten tot een beperkt randprogramma. Zo is er geen grote gezamelijk barbecue of feestavond. Voor de jeugd zijn er extra activiteiten, waaronder een zeskamp en een nachtwedstrijd.