Actualiteitenrubriek Nieuwsuur vindt dat er van alles mis is bij Groningen Seaports (foto Groningen Seaports).
Actualiteitenrubriek Nieuwsuur vindt dat er van alles mis is bij Groningen Seaports (foto Groningen Seaports).

PvdA Eemsdelta wil extra vergadering over Seaports

Algemeen

EEMSDELTA - De PvdA in Eemsdelta wil dat er een extra gemeenteraadsvergadering wordt gehouden over Groningen Seaports en de beweringen van actualiteitenrubriek Nieuwsuur dat er van alles mis is bij de havenbeheerder. 

Nieuwsuur bracht deze week opnieuw een reportage over Groningen Seaports waarbij nog eens werd gesteld dat de organisatie zich schuldig maakt aan ‘schimmige deals’, ‘vriendjespolitiek’ en ‘ongeoorloofd handelen’. Dat deed de actualiteitenrubriek ook in een eerdere uitzending, maar dit keer kwam daar de aantijging bij dat Seaports ook onjuiste informatie verstrekt in officiële documenten. De kwestie draait om grondtransacties in combinatie met de uitgifte van het recht windmolens te bouwen.

Eemsdelta is samen met de gemeente Het Hogeland en de provincie Groningen aandeelhouder van Seaports. De PvdA vindt dat er op korte termijn een extra raadsvergadering nodig is, zodat raadsleden alle vragen die ze hebben, kunnen stellen. De partij stelde al eerder vragen over de situatie bij Seaports maar vindt de antwoorden hierop van het college ‘teleurstellend’. Het college wees toen op het onderzoek dat op last  van de provincie is ingesteld naar deze kwestie en wil de uitkomst daarvan afwachten. Dit onderzoek is nog niet afgerond. Wel was er onlangs een uitspraak van het gerechtshof dat in hoger beroep oordeelde dat Seaports correct heeft gehandeld in een van de grondtransacties waarop Nieuwsuur kritiek heeft.

B en W van Eemsdelta hebben nog geen antwoord gegeven op het verzoek van de PvdA.