Op het hoofdkantoor van Gasunie in Groningen prijkt een gigantische afbeelding van Kiran Badloe (foto Gasunie).
Op het hoofdkantoor van Gasunie in Groningen prijkt een gigantische afbeelding van Kiran Badloe (foto Gasunie).

Gasunie steunt Kiran Badloe op weg naar goud

Algemeen

GRONINGEN - Gasunie steunt windsurfer Kiran Badloe in zijn jacht op Olympisch eremetaal in Tokio. Op de gevel van het hoofdkantoor in Groningen prijkt daarom nu een gigantische afbeelding van de sporter. 

Badloe is ambassadeur van Missie H2, de promotiecampagne voor waterstof als belangrijke en duurzame energiedrager, die tijdens de Olympische en Paralympische Spelen wordt uitgerold. Gasunie is een van de bedrijven achter Missie H2. Behalve Kiran Badloe steunen ook de wereld-, Europees en Nederlands kampioenen Marit Bouwmeester, Liesette Bruinsma, Ferry Weertman en Ilse Paulis & Marieke Keijser de campagne.

Ulco Vermeulen, lid van de raad van bestuur van Gasunie: ,,Met Missie H2 willen we de bekendheid van het Nederlands publiek met de duurzame mogelijkheden van waterstof vergroten. Waterstof is een belangrijke en duurzame energiedrager voor de toekomst. Het kan daardoor een grote bijdrage leveren aan het behalen van de Europese klimaatdoelstellingen voor 2030 en 2050.’’

Gasunie werkt met grote toewijding aan een toekomst met waterstof. Dezelfde toewijding ziet het bedrijf bij sporters als Kiran Badloe in hun jacht op Olympische eremetaal. Gasunie voelt zich verbonden voelt met de Olympische atleten en geeft daar uitdrukking aan met de afbeelding van Badloe op de gevel van het hoofdkantoor. 

Windsurfer Kiran Badloe is de regerend wereldkampioen in de RS:X-klasse, voor het derde jaar op rij, en is een van de favorieten voor een gouden medaille op de Olympische Spelen. Voor zijn sport reist hij over de hele wereld. ,,Je ziet de vervuiling en klimaatgevolgen overal. Daar maak ik me zorgen over en het stimuleert me om mee te werken aan duurzame oplossingen, zoals waterstof’’, aldus de windsurfer.

Er is een duidelijke link tussen waterstof en de Olympische Spelen in Tokio. Japan is al veel verder met de integratie van waterstof in het energiesysteem. Dat het Olympisch Dorp en het vervoer in Tokio op waterstof draaien, zijn daar duidelijke resultaten van. Missie H2 moet zorgen dat ook Nederland sneller de voordelen van waterstof omarmt. Behalve Gasunie is in het Noorden ook Groningen Seaports bij de campagne betrokken.