Kees Jongsma (links, met baard) met naast hem buurman Jürgen Romeling en de filmploeg van SBS (foto Kort Bonthuis).
Kees Jongsma (links, met baard) met naast hem buurman Jürgen Romeling en de filmploeg van SBS (foto Kort Bonthuis).

Damster dierenliefhebber weigert sloopwoning te verlaten

Algemeen

APPINGEDAM - Kees Jongsma weigert om zijn sloopwoning in de Pieter Veningastraat in Appingedam te ontruimen. De Damster wil eerst de garantie dat zijn hokken met duiven en kippen ongemoeid blijven.

De woningen in de Gerrit Raapstraat en Pieter Veningastraat worden binnenkort afgebroken omdat ze niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd. Bovendien bevatten de woningen veel schimmel. Geen probleem zou je denken, maar daar denkt Kees Jongsma anders over. 

Jongsma wil dolgraag terugkeren naar dezelfde plek nadat er een nieuwe woning is gebouwd. Hij wil dan ook zijn hokken met duiven en kippen laten staan tijdens de sloop. Daarvoor wil woningstichting Marenland echter geen toestemming geven en dus is er een conflict. Kees Jongsma weigert te vertrekken, totdat hij alsnog zwart op wit heeft dat zijn pluimvee met geen vinger wordt aangeroerd. 

Jongsma is zeer standvastig als het om zijn dieren gaat en vastbesloten om vol te houden. Dat kwam hem vanmiddag te staan op een bezoek van een filmploeg van SBS6 die een reportage maakte over de situatie in de Pieter Veningastraat.