Afbeelding

Groninger Scheurkalender 2022 nadert voltooiing

Algemeen

DELFZIJL - Wie nog foto’s wil inzenden voor de Groninger Scheurkalender 2022 heeft nog tot en met zondag de tijd. Daarna buigt de jury zich over het aanbod, wordt een selectie van de beelden gemaakt en gaat de kalender in productie.


Iedereen die wil laten zien wat hem of haar in Groningen beweegt, kan hiervan een foto’ maken en deze inzenden. Op deze manier wordt elk jaar een unieke scheurkalender gemaakt die op en top Gronings is. Uit alle ingezonden foto’s worden in totaal 320 voor de kalender geselecteerd. ,,Het leuke van de kalender is dat iedereen er aan mee kan doen. Maar ook dat je er iedere dag naar kunt kijken en er een blaadje uit kunt scheuren. In elke foto zit een verhaal’’, aldus initiatiefnemer Hent Hamming. ,,De kalender inspireert en verbindt’’, zo zegt hij.

1000 foto’s 

De uitgever streeft er naar dat er tenminste 1.000 foto’s van verschillende fotografen ingezonden worden. Dit is nodig omdat diversiteit belangrijk wordt gevonden. Ook dit jaar wordt dit streefaantal ruimschoots gehaald, want inmiddels zijn er meer dan 2.000 foto’s ingezonden. Wie nog een bijdrage wil leveren aan de kalender van 2022 kan tot en met zondag een foto uploaden op www.groningerscheurkalender.nl

Feestelijke presentatie in Eemsdelta 

De kalender wordt half oktober op feestelijke wijze in de gemeente Eemsdelta gepresenteerd. Voor dit feestje worden alle inzenders uitgenodigd. Zij ontvangen na afloop van de presentatie ook een kalender. Dit is een spannend moment omdat inzenders dan kunnen zien of hun foto ook echt in de kalender staat.