Met deze mobiele installatie zal het fruit worden geperst.
Met deze mobiele installatie zal het fruit worden geperst.

Fruitpersdagen in Blauwestad

Algemeen

BLAUWESTAD - In Blauwestad worden zondag 19 september en zondag 17 oktober weer de fruitpersdagen gehouden. Het is de derde keer dat dit evenement plaatsvindt.

Bij de schuur in de boomgaard van Park van Pomona wordt de mobiele fruitpers van Golden Raand opgesteld. Iedereen kan hier langskomen tussen 10.00 en 16.00 uur om fruit uit eigen tuin te laten persen en verpakken. Het sap is vervolgens lange tijd houdbaar. 

Aanmelden kan door een bericht te sturen naar info@mobielefruitpersgoldenraand.nl of info@parkvanpomona.nl. De organisatie verzoekt aan te geven hoeveel fruit men ongeveer meebrengt om te laten persen. Dit is nodig om een planning kunnen maken  zodat bezoekers niet lang op uw beurt hoeven te wachten. 

Het is ook mogelijk om fruit te plukken in de boomgaard van Park van Pomona en de oogst ter plekke te laten persen. Daarnaast omvat de boomgaard velden met wilde bloemen. Hier mag een grote bos geplukt worden. Voor alles wordt een kleine vergoeding  gevraagd. De schuur en de boomgaard zijn te vinden aan de Elfenbank 37-a in Blauwestad.