De verzetsstrijders vormen een bont en absurd gezelschap (foto Henk Veenstra)
De verzetsstrijders vormen een bont en absurd gezelschap (foto Henk Veenstra)

Theaterspektakel over absurde verzetsstrijders

Algemeen

HARKSTEDE - Op het Grunopark in Harkstede wordt vanaf 21 september het theaterspektakel ‘De Miraculeuze Comeback van het Voormalig Verzet!’ opgevoerd. De driedelige productie is de voortzetting van ‘Verzet!’, waarvan begin 2020 één aflevering werd gespeeld voordat het land op slot ging.

In het stuk draait het om de meest onbekende en onnozele verzetsgroep die Groningen nooit gekend heeft. De verzetsstrijders hebben jarenlang in meerdere of (meestal) mindere mate succesvolle missies uitgevoerd tegen van alles en nog wat. Nu zijn ze ineens aangemerkt als mensen ‘met een afstand tot de realiteit’. Omdat de overheid van mening is dat ook voor deze mensen een plek in de samenleving moet zijn, zijn ze opgenomen in een resocialiseringstraject. Onder begeleiding, en aan de hand van de laatste wetenschappelijke inzichten, wordt de groep in een pittoreske omgeving in Harkstede klaargestoomd voor terugkeer in de maatschappij.

Het theaterfeuilleton bestaat uit drie verschillende afleveringen die samen een verhaal vormen, maar ook prima los van elkaar te zien zijn. De eerste aflevering van ‘De Miraculeuze Comeback van het Voormalig Verzet!’ zal te zien zijn van 21september tot en met 19 oktober. Tickets zijn verkrijgbaar via www.strontzat.com