De in de bloemen gezette brandweerlieden. Foto: Marc Zijlstra.
De in de bloemen gezette brandweerlieden. Foto: Marc Zijlstra.

Oorkondes en diploma’s bij brandweer Wagenborgen

Algemeen

WAGENBORGEN  - Tijdens de jaarlijkse korpsbindingavond van brandweerkorps Wagenborgen zijn zaterdag oorkondes uitgereikt aan twee jubilerende spuitgasten van brandweer Wagenborgen. 

Martijn Brons en Lya Jansema, beiden 20 jaar in dienst, kregen uit handen van Ingrid van Elst, teamleider Brandweerzorg in Groningen, een oorkonde.

Diploma’s

Ook werden er diploma’s uitgereikt aan Jan Akkerman (verkenner gevaarlijke stoffen, brandweerchauffeur/pompbediende), Dirk Hoeksema (brandweerchauffeur/pompbediende),
Lya Jansema (oefenleider), Menno Weemhof (bevelvoerder, chauffeur/pompbediende), Rick Vissche (verkenner gevaarlijke stoffen), Jeroen Mossel (gaspakdrager) en Koen Tepper (manschap).

Afscheid

Naast jubilarissen en diploma-uitreikingen nam de blusploeg afscheid van een drietal. Na 14 jaar zwaaide Jasper Koning af. Ook Han Reimersdahl nam na 13 jaar afscheid van de brandweer. Hij maakte sinds mei 2017 tot en met februari 2019 bij blusgroep Wagenborgen, en daarvoor bij brandweer Delfzijl.

Dennis Heikens, die sinds 2015 bij de blusgroep zat, is verhuisd naar Hoogezand en daar nog steeds actief als brandweerman.

Het was een zeer geslaagde bijeenkomst en na het officiële gedeelte was er nog een feest je georganiseerd in de brandweerkazerne van Wagenborgen, die voor deze gelegenheid was omgetoverd tot feestzaal .