De minimarathon in Ten Boer is definitief omgedoopt tot Jannes Nijboer-loop (foto Jur Wiersema).
De minimarathon in Ten Boer is definitief omgedoopt tot Jannes Nijboer-loop (foto Jur Wiersema).

Minimarathon Ten Boer heet voortaan Jannes Nijboer-loop

Algemeen

TEN BOER - De minimarathon van Ten Boer, onderdeel van het Ommelander Loopcircuit, is definitief omgedoopt tot ‘Jannes Nijboer-loop’. De naamswijziging is bedoeld als blijvend eerbetoon aan Nijboer, die grote verdiensten heeft voor de sport in Ten Boer. 

De minimarathon stond tijdens de Sportrecreade Ten Boer in augustus voor het eerst op de kalender als Jannes Nijboer-loop. Ondanks corona namen er toen ruim 150 mensen aan deel, 35 jongeren en 118 volwassenen. De speciale naamgeving was bedoeld als huldeblijk voor Jannes Nijboer, de initiator van het hele sportgebeuren, die vanwege ziekte verstek moest laten gaan. 

Het bestuur van het loopevenement heeft nu besloten de nieuwe naam definitief te maken, omdat Nijboer als sportman in hart en nieren vijftig jaar lang zijn ziel en zaligheid in het sportieve gebeuren heeft gestoken. Bij de komende editie van het evenement zal nog eens worden stilgestaan bij de naamswijziging en het eerbetoon. Dan zullen de coronamaatregelen waarschijnlijk niet meer gelden en is er alle ruimte om dit op gepaste wijze te doen.