Siets Nobel gaat op pad voor een nieuwe series vlogs over het natuurhersttel van de Eems-Dollard.
Siets Nobel gaat op pad voor een nieuwe series vlogs over het natuurhersttel van de Eems-Dollard.

Nieuwe serie filmpjes over Eems-Dollard 2050

Algemeen

EEMSDELTA - Er is afgelopen week een begin gemaakt met een nieuwe serie van tien korte filmpjes over het natuurherstel van de Eems-Dollard. 

Elke week bezoekt Siets Nobel van Moomba Media een project van het programma Eems-Dollard 2050.

Door de lockdown lagen de filmopnames een tijd stil. Daarom is de nieuwe serie begonnen met een samenvatting van de eerste tien vlogs. Wat is er aan de hand in dit zeldzame natuurgebied en wat wordt eraan gedaan om de Eems-Dollard weer ecologisch gezond te maken?
In de afleveringen worden babyvisjes op hun lange tocht naar de Dollard gevolgd. Hoe wordt het hen gemakkelijker gemaakt om hun weg te vervolgen?

Dikke laag slib

Op het akkerland van Pieter Noordam in Borgsweer bevindt zich in een dikke laag opgespoten slib. Waarom doet hij mee aan de pilot Ophogen landbouwgrond? Ook word een kijkje genomen bij Polder Breebaart, Groote Polder en de Brede Groene Dijk. Zal het lukken een veilige dijk met lokale klei te maken? Op het Wad wordt gezocht naar mosselbanken, maar of ze ook gevonden worden?

De filmpjes zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Life IP Deltanatuur. Elke donderdag verschijnt een nieuwe aflevering op twitter, Linkedin en Youtube.