Afbeelding

Versterking in Steendam van start

Algemeen

STEENDAM - De versterking van de eerste woning in Steendam is van start gegaan. Het gaat om een woning aan de Damsterweg, die valt binnen het project ‘Dorp In Eigen Hand’. Naar verwachting rondt aannemer Haan Totaalbouw uit Spijk de versterking in december af.

De bewoonster heeft deze aannemer zelf geselecteerd uit een lijst met aannemers die NCG heeft samengesteld. In oktober en november begint de versterking van de tweede en derde woning binnen het project.

De woning aan de Damsterweg is een van de eerste woningen waarbij het traject van opname tot start van de werkzaamheden binnen ‘Dorp In Eigen Hand’ is doorlopen. Daardoor was de weg ernaar toe niet altijd even makkelijk. De bewoonster is dan ook blij dat de aannemer aan de slag kon gaan.

Verduurzaamd

De versterkingswerkzaamheden aan de woning bestaan onder andere uit het versterken van muren, vloeren en het dak. Behalve versterkt wordt de woning ook verduurzaamd. Door zelf te investeren kan de eigenaar gebruikmaken van de zogenaamde koppelkansen. Dit betekent voor deze woning onder meer dat de aannemer de dakpannen vervangt, de schouw en het rookkanaal in de woonkamer verwijdert, het dak isoleert en vloerverwarming aanlegt.


Dorp In Eigen Hand

262 woningen in Steendam en Tjuchem vallen binnen het project ‘Dorp In Eigen Hand’. Uitgangspunt van het project is dat deelnemers bereid zijn gezamenlijk verantwoordelijkheid te dragen voor het project en meer grip krijgen op de versterkingsoperatie. Deelname aan dit project is vrijwillig; dorpsbewoners kunnen ook kiezen voor het reguliere versterkingsprogramma van NCG.