De kinderen in het AZC worden geschminkt voor de komst van het Wolkentheater. Foto: Goedele Monnens.
De kinderen in het AZC worden geschminkt voor de komst van het Wolkentheater. Foto: Goedele Monnens.

Wolkentheater naar AZC Delfzijl

Algemeen

DELFZIJL - Wolkentheater brengt de verhalen over Sint en Piet naar kinderen in asielzoekerscentra. Donderdag 25 november is men in Delfzijl (aanvang 19.30 uur). 

Het Wolkentheater gaat met voorstelling Verhalen van Sint en Piet  langs een 20-tal AZC’s door heel Nederland. De theatergroep, die bijna 30 jaar geleden werd opgericht door vluchtelingen uit voormalig Joegoslavië, geeft de kinderen in AZC’s daarmee weer een steuntje in de rug.

Sinterklaas belangrijk

Vluchtelingenkinderen in de Nederlandse AZC’s weten al heel veel over Sinterklaas; ze horen het op school, van het Sinterklaasjournaal of van andere kinderen. Sinterklaas is heel belangrijk voor ze. Hij opent de deuren naar Nederlandse gewoontes, cultuur en samenleving. Daarom is het van belang dat de Goedheiligman ook hun huisjes niet voorbij gaat.

Kunstenaars

De stichting Wolkentheater werd in 1993 opgericht door een aantal naar Nederland gevluchte kunstenaars uit voormalig Joegoslavië. Adrijan Siniša Rakic, oprichter en directeur: ,,Met het Wolkentheater brengen we vrolijkheid in het leven van kinderen op een AZC. De toegankelijke optredens zijn bedoeld om kinderen met een veelbewogen en traumatisch verleden uit de beslommeringen van alledag te halen. De kinderen zien lachen is voor ons het allergrootste compliment dat we kunnen krijgen.”