Afbeelding

Eemsdelta steunt winkelgebieden in december

Algemeen

EEMSDELTA - De gemeente Eemsdelta hecht veel waarde aan leefbaarheid en dynamiek in de centrumgebieden. Dat laat men blijken door promotie hiervan financieel te steunen in de komende maand.

Om die centrumgebieden in de decembermaand een extra stimulans te geven heeft het college van B. en W.  besloten om Stichting Promotie Activiteiten Appingedam (SPAA), Handelsvereniging Delfzijl Het DOK, Bedrijven Vereniging Loppersum en Handelsvereniging Middelstum ieder een subsidie van 5.000 euro te verstrekken.

Wethouder Annalies Usmany-Dallinga: ,,De subsidie is bestemd als steuntje in de rug voor de ondernemers in het winkelgebied die het in deze periode opnieuw moeilijk hebben. Het geld kan bijvoorbeeld gebruikt worden om extra sfeer te creëren in de winkelgebieden, kleinschalige activiteiten of de winkelgebieden promotioneel in de kijker te zetten tijdens de komende feestdagen.”

Coronamaatregelen

De promotie-activiteiten moeten vallen binnen de geldende corona-maatregelen. Usmany: ,,We hopen met deze ondersteuning voor zowel inwoners als ondernemers tijdens de feestmaand voor extra beleving in de centrumgebieden te zorgen.”