Gerard Beukema en Hent Hamming tijdens de officiële presentatie van de Groninger Scheurkalender.
Gerard Beukema en Hent Hamming tijdens de officiële presentatie van de Groninger Scheurkalender.

Groninger Scheurkalender 2022 gepresenteerd in Delfzijl

Algemeen

DELFZIJL - In theater De Molenberg in Delfzijl is vrijdagmiddag de Groninger Scheurkalender 2022 gepresenteerd. Het eerste exemplaar was voor burgemeester Gerard Beukema.

De Groninger Scheurkalender toont bijzondere foto’s van Groningen gemaakt door Groningers. Het is het zevende achtereenvolgend jaar dat de kalender wordt uitgebracht. Voor deze editie werd een recordaantal van 3.000 foto’s ingestuurd waaruit een jury een selectie heeft gemaakt. 

Hent Hamming van de Groninger Scheurkalender ging met diverse inzenders in gesprek over wat hen in Groningen beweegt. Dit is het overkoepelende thema van de foto’s. Kees van der Meiden, directeur van Noorderlicht, vertelde over de mobiele expositie van twaalf ingezonden foto’s, die zijn organisatie heeft gemaakt. Deze expositie gaat volgend jaar rondreizen door de provincie. 

Beukema gaf aan trots te zijn dat de presentatie van de Groninger Scheurkalender in de nieuwe gemeente Eemsdelta plaatsvond. ,,De gemeente Eemsdelta is volop in beweging en er gebeuren zoveel mooie dingen. Bijvoorbeeld het nieuwe stadsstrand van Delfzijl dat is verbonden met het centrum door middel van de nieuwe brug en boulevard. Deze blikvangers passen goed in de Groninger Scheurkalender. Het is mooi om te zien dat zoveel inwoners uit onze gemeente al jaren inzenden ‘wat hun beweegt’ en zo de pracht en diversiteit van Eemsdelta in beeld brengen”, aldus de burgemeester.

Beukema reikte vervolgens op zijn beurt de eerste kalender uit aan George Dijk uit Appingedam. Deze inwoner van Eemsdelta mocht tot zijn grote verrassing een toelichting geven op zijn inzending voor de Groninger Scheurkalender. Na afloop van het officiële programma ontvingen alle inzenders een kalender, waarna natuurlijk onmiddellijk doorgebladerd werd naar de eigen inzending.