De burgemeestersfamilie Visser.
De burgemeestersfamilie Visser.

Burgemeester Visser overnacht in Bed and Breakfast

Algemeen

EEMSDELTA - Nieuwbakken burgemeester Ben Visser van Eemsdelta overnacht voorlopig in een Bed and Breakfast. 

De wet verplicht burgemeesters om te wonen in de gemeente waar zij burgemeester zijn. De redenen daarvoor liggen voor de hand. In dezelfde raadsvergadering waarin hij als burgemeester van de gemeente Eemsdelta werd beëdigd, werd echter aan Ben Visser ontheffing verleend van die verplichting omdat hij met zijn gezin nog geen geschikte woonruimte binnen de gemeente heeft kunnen vinden. 

‘Moeilijke markt’

De ontheffing geldt voor maximaal een jaar, maar de kersverse burgervader wil de situatie niet te lang laten duren. ,,Het is momenteel echt een moeilijke markt en niet makkelijk een geschikt huis te vinden. We kunnen niet overal in omdat we met vijf kinderen komen, dus het moet wel een ruim huis zijn. We speuren dagelijks Funda af en ook een makelaar is voor ons op zoek”, aldus Visser.

Een en ander betekent niet dat hij dagelijks heen en weer reist tussen zijn huidige woonplaats Urk en Eemsdelta. Voorlopig zal hij voornamelijk overnachten in een Bed and Breakfast in de gemeente, terwijl zijn vrouw en kinderen op Urk verblijven.