De versterkingsoperatie is in volle gang. Foto: NCG.
De versterkingsoperatie is in volle gang. Foto: NCG.

Versterking Gildenhof in Appingedam in volle gang

Algemeen

APPINGEDAM - De versterking van de Gildenhof aan de Riepe in Appingedam is in volle gang. De Gildenhof is een project uit het Zorgprogramma. 

Bouwbedrijf Paas startte half november met de voorbereidingen en is inmiddels volop bezig met de sloop van de voorgevel. Hier wonen cliënten van de dagbesteding (van zorgaanbieder Cosis) en de reguliere huurders (senioren) van Woongroep Marenland in dit pand. De oplevering staat gepland in april.

Het pand wordt bouwkundig versterkt door onder andere met stalenankers en platen de wanden met de vloerdelen te verbinden. Nu de gevel openligt wordt er een betere isolatie teruggeplaatst. In samenwerking met IMG worden ook de scheuren die zijn ontstaan door de aardbevingen hersteld.

Tijdelijke huisvesting

De dagbesteding van Cosis is tijdelijk gehuisvest in het Zusterhuis aan de Solwerderstraat en het winkeltje ‘de 2e kans’ heeft een pand aan de Dijkstraat, beide in de historische binnenstad van Appingedam. Voor de seniorenhuurders is een fijn onderkomen gevonden aan de Burgemeester Wellemanlaan.

Zorgprogramma

Zorggebouwen krijgen speciale aandacht bij de versterkingsopgave. Naast de realisatie van negen nieuwe zorggebouwen werken de partijen aan het versterken en aardbevingsbestendig maken van vijftig andere zorggebouwen in het aardbevingsgebied. Het gaat om panden waar intramurale zorg wordt verleend, zoals ouderenzorg, gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg.