Talitha Folkersma (rechts) en Nienke Wolters gaan nauw samenwerken. Dat betekent zowel fruit als zuivel in De Luingahof.
Talitha Folkersma (rechts) en Nienke Wolters gaan nauw samenwerken. Dat betekent zowel fruit als zuivel in De Luingahof.

Nu ook zuivel in De Luingahof

Algemeen

BIERUM -  Talitha Folkersma van de Zandtster Boerenzuivel en Nienke Wolters van De Luingahof zijn afgelopen zomer met elkaar in contact gekomen. Dat heeft tot een samenwerking geleid. 

Talitha Folkersma is in 2020 klein gestart met de boerenzuivel in ‘t Zandt. Als snel bleek de verkoop van zuivel erg succesvol en heeft zij het assortiment uitgebreid. Alle producten maakt zij van het melk van de koeien op de boerderij van Sander van Leeuwen. Ze wilde haar zuivelklanten in regio Bierum en omstreken beter bedienen door haar zuivel ook dichterbij aan te bieden.

Afhaalpunt

Bij De Luingahof was nog geen zuivel te verkrijgen en het idee ontstond om er een afhaalpunt van te maken. Al tijdens de introductieperiode bleek de zuivel enorm in de smaak te vallen. Er is daarom besloten het assortiment blijvend uit te breiden met de lekkerste zuivelproducten. De koelkast wordt meerdere keren per week bijgevuld met kwark, hangop, yoghurt, vla, kefir, melk, karnemelk, chocolademelk en griesmeelpudding. 

,,Het is een waardevolle toevoeging aan ons assortiment van lokale producten’’, aldus Nienke Wolters. ,,In De Luingahof zijn naast de zuivel, groente en fruit onder andere ook boerenkaas, bio-vlees en aardappelen te verkrijgen. Voor zover mogelijk komt het uit de regio. Groningen heeft zoveel moois en lekkers te bieden!’’