De 'middenbouwers' bekijken de plaatjes in het boek dat de wethouder meebracht.
De 'middenbouwers' bekijken de plaatjes in het boek dat de wethouder meebracht.

Wethouder leest voor op De Til

Algemeen

TEN BOER - Wethouder Carine Bloemhoff is vandaag op de tijdelijke basisschool De Til in Ten Boer geweest om voor te lezen aan de onderbouw en de middenbouw. 

Voor de onderbouw had ze het lievelingsboek van haar eigen kinderen meegenomen. Dit in het kader van de Nationale Voorleesdagen, die plaatsvinden van 26 januari tot en met  5 februari.

Belangrijk onderdeel

Lezen is belangrijk en voorlezen is daar een belangrijk onderdeel van. Niet alleen voor jonge kinderen, maar ook oudere kinderen vinden voorlezen heel erg leuk. Zo bleek ook wel uit de reacties van de kinderen van de Til, waar veel wordt gelezen én voorgelezen. Na het lezen werd nog even nagepraat over (voor)lezen en lievelingsboeken. In de klas wordt dagelijks voorgelezen en nadat het prentenboek uit was, konden de kinderen haar ook nog overhalen om een paar bladzijden te lezen uit het voorleesboek van de groep, dat door iedereen als ‘lievelingsboek’ werd bestempeld.

Wethouder Bloemhoff vond het fijn om uitgenodigd te zijn op de tijdelijke school. Ze kent het uitgebreide dossier van de school natuurlijk vanwege het overleg met de NCG over de verbouwing en versterking van het schoolgebouw in Thesinge. Ook kent ze de vertraging die het proces opgelopen heeft, waardoor de leerlingen nog niet terug kunnen keren naar hun vertrouwde plek in het dorp.