Objecten uit de collectie van de Groninger Zilverkamer (foto Groninger Zilverkamer).
Objecten uit de collectie van de Groninger Zilverkamer (foto Groninger Zilverkamer).

Workshops in Groninger Zilverkamer

Algemeen

APPINGEDAM - De tentoonstelling ‘Groeten uit Groningen’ in de Groninger Zilverkamer in Appingedam is verlengd tot en met 15 februari. Zaterdag 12 februari worden er workshops gegeven. 

Twaalf Groninger kunstenaars tonen schilderijen, keramiek en bronzen. Twee van hen verzorgen de workshops. Beeldhouwer Jaap van Meeuwen uit Uithuizermeeden verzorgt de workshop  ’Boetseren met was’. Met eenvoudig te buigen draad wordt een skelet gemaakt, van een mens of dier, en wordt met was tot het gewenste resultaat geboetseerd. Ervaring is niet niet nodig en het eindresultaat kan na na de workshop mee naar huis genomen worden. Er zijn twee sessies. De eerste begint om 10.00 uur, de tweede om 14.00 uur.

Kunstenares Aly van der Wal, lid van kunstenaarsgroep De Groninger Ploeg, geeft een masterclass schilderen. Deze les duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Het gaat om een geheel verzorgde dagbijeenkomst met koffie, thee en een lunch. Ook de lesmaterialen zijn inbegrepen in de deelnameprijs.

Voor meer informatie en opgave kan contact worden opgenomen met Herma Grimmius, telefoon 06 2658 8992. De Groninger Zilverkamer is gevestigd aan de Oude Kerkstraat 1 in Appingedam. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.